ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αρχική   | 

  |  Οικονομικά Στοιχεία  |  Τα Έργα μας  |  Πελάτες  | Νέα  |  Επικοινωνία

english

ENGLISH

Τα Νέα μας
Δελτίο τύπου για το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» στην κοινότητα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Την Τρίτη 16-11-2016 παρουσιάστηκε το έργο «Η ΣΥΜΒΟΛΛΗ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ» από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας και Τεχνολογίας του έργου, Παντελή Μπότσαρη. Η εταιρία μας ως Ανάδοχος τμήματος του έργου, συγκεκριμένα της «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ήταν παρούσα και συνόδευσε την παρουσίαση αυτή.

Σύμφωνα με τον κ. Μπότσαρη, στόχος του προγράμματος RΕUNI είναι η πιλοτική εφαρμογή διαφόρων μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στον τριτογενή τομέα και η επίδειξη αυτών. Υπεύθυνος διαχειριστής του έργου είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Ο αρχικός συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 1.569.052,21? (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), ενώ, μετά τη διαδικασία ανάδειξης μειοδότη, η εταιρία μας ανέλαβε την εκτέλεση της προμήθειας και των εργασιών εγκατάστασης ύψους 159.960,00?. Το έργο χρηματοδοτείται από τον ΕΟΧ σε ποσοστό 85 % και θα εφαρμοστεί στα Κιμμέρια, στην Πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα ο εξοπλισμός θα εγκατασταθεί σε συνολική έκταση 11.350 τετραγωνικών μέτρων και θα εξυπηρετεί τις εστίες όπου υπάρχουν συνολικά 590 κλίνες, το εστιατόριο όπου σιτίζονται περίπου 400 άτομα και το αμφιθέατρο που έχει μηνιαία επισκεψιμότητα 550 ατόμων, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την μείωση του το αποτυπώματος σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και θα συμβάλει στο ενεργειακό ισοζύγιο των κτιρίων.

 

Η εταιρία μας, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. στα πλαίσια του εν λόγω έργου έχει αναλάβει την εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 51,48kWp για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρησιμοποιείται για τμήμα της κάλυψης των ηλεκτρικών αναγκών των εστιών και του συστήματος αποθήκευσης 11.340Ah. Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια θα εγκατασταθούν στις κεραμοσκεπές των κτιρίων των φοιτητικών εστιών Γ2 και Δ1, ενώ ο υπόλοιπος εξοπλισμός σε κατάλληλους χώρους των κτιρίων.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση ενός υβριδικού συστήματος βιομάζας/ ηλιακών συλλεκτών για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης με συνολική ισχύ 2,3 MWth, και ενός παράλληλου ψυκτικού συστήματος απορρόφησης θέρμανσης, που θα εκτελεστεί από άλλη εταιρία. Επίσης θα εγκατασταθούν γεωθερμικοί εναλλάκτες (αβαθούς γεωθερμίας) για την κάλυψη των αναγκών σε ψύξη και θέρμανση. Τέλος θα εγκατασταθεί ένας αιολικός σταθμός με ανεμογεννήτρια 1KW  για τη φόρτιση ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα κινούνται μέσα στο camp.

Το έργο αυτό, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας που θα επιφέρει, θα λειτουργήσει και ως «ζωντανό εργαστήριο» για τους εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς των διαφόρων τμημάτων του Πολυτεχνείου, όπως τόνισε ο κ. Μπότσαρης, και θα ακολουθήσει διεξαγωγή σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δράσεων σε σχολεία.


Πηγή: https://www.xanthi2.gr/2016/11/15/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%8E%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-camp-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD/< Επιστροφή

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ